Lørdag,
11 Februar 2023

Arrangement er afholdt

Klokken:

20:30

Pris:

Se menu på aftenkortet

Det koster 100 kr. for musikken

Sted:

Cafe Nanas Stue
Sønderland 1
Sønderho
6720 Fanø

Kontakt:

TLF: +45 75 16 41 72

Reservation anbefales

Cooper-Moore / Kresten Osgood duoDen New York baserede levende legende Cooper - Moore har været aktiv siden starten af 70erne. Han startede som pianist og er stadig en af den amerikanske musikscenes mest skattede og originale stemmer på klaveret, men han er i ligeså høj grad idag kendt for sine mange selvopfundne instrumenter. Der er tale om dybt personlige og logiske og veludviklede instrumenter som fx "the Didley-Bo" en planke med en lang bas streng spændt ud som man spiller på med trommestikker. det lyder som en blanding af funk bas og den menneskelige stemme. et andet eksempel er the mouthbow som er et stykke træ man har i munden og spiller på med en violin bue. tonen formes så med munden. der er mange andre eksempler. the 3 string banjo, diverse fløjter og så har han ikke mindst udviklet sit helt eget specialbyggede trommesæt.  I dag er Cooper-Moore 75 år gammel og er anerkendt som en virtuos og en af de sidste af de store afroamerikanske originaler fra sin generation. Han spillede i David S. Wares kvartet i mange år, han har lavet et hav af plader med William Parker. Han har sågar spillet med Beyonces lillesøster Solange. Han er en blændende improvisator, men en ligeså stærk blues mand eller funk eller folk musiker. Han betegnes som et geni der hæver sig fuldstændig over musikalske eller genremæssige grænser.

 

Samarbejdet med Kresten Osgood har kørt i små 10 år og de to har spillet en del sammen i usa (senest i Washington i juni 2022).  Dette er dog første gang, det er blevet muligt at tilbyde en længere europa turne. En del af grunden til at det nu er muligt er at Copenhagen Jazzfestival bakker projektet op økonomisk således at det er muligt at tilbyde det til en pris der er til at arbejde med for de danske spillesteder.

 

Kresten Osgood behøver ikke nogen præsentation i det danske musikmiljø (her er et link til Osgoods hjemmesiden hvis man mangler info www.krestenosgood.com

 

En koncert med denne duo har det hele, virtuos musikeren, blues, soul og improvisation spillet på et kæmpe arsenal af fantastiske nye instrumenter opført af to dybt karismatiske og energiske performere. 

 

 


her kan man se ham spille Diddley-bo https://www.youtube.com/watch?v=R3H09KfoiE4

her synger han og spiller trommer https://www.youtube.com/watch?v=HXg7PjTQMlY


 

dette er en koncert man ikke skal gå glip af!